Forskellige typer af voldtægt

Voldtægt kan generelt deles ind i tre typer – overfalds-, kontakt- og parvoldtægt – alt efter hvilken relation gerningsmanden og den voldtægtsramte havde før overgrebet. Når man hører om voldtægter i medierne, er der ofte tale om en såkaldt overfaldsvoldtægt. En overfaldsvoldtægt er en voldtægt, hvor den voldtægtsramte og gerningsmanden slet ikke kender hinanden. Trods at denne type af voldtægt får mest opmærksomhed, er det ikke den mest almindelige. 23% af dem der henvendte sig i Center for Voldtægtsofre i 2009 angav, at de slet ikke kendte voldtægtsmanden.

Det er meget mere almindeligt, at gerningsmanden og den voldtægtsramte kender hinanden på forhånd. Hvis gerningsmanden og den voldtægtsramte har mødt hinanden før overgrebet, kalder man det en kontaktvoldtægt. Nogen gange er voldtægtsmanden en ven eller bekendt (30% i 2009), nogen gange en kortere kontakt – f.eks. én man møder til en fest eller i en bar (27% i 2009).

Hvis gerningsmanden voldtager sin nuværende eller tidligere kæreste eller ægtefælle, bliver overgrebet benævnt parvoldtægt. 13% af dem, der henvendte sig i centret i 2009 fortalte, at de var blevet voldtaget af en partner, ekspartner eller et andet familiemedlem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s