Hvor mange bliver voldtaget?

Anmeldte voldtægter
Vi har ikke noget helt præcist tal for, hvor mange der er blevet udsat for en voldtægt eller for et andet seksuelt overgreb. Vi ved selvfølgelig hvor mange voldtægter, der bliver meldt til politiet – det er omkring 500 hvert år – men vi ved også, at der er mange, der ikke anmelder seksuelle overgreb. Man siger, at der er et stort mørketal.

Overgreb på voksne
Der er lavet flere undersøgelser, hvor deltagerne anonymt kan svare på, om de er blevet udsat for voldtægt eller andre seksuelle overgreb.

I 2006 blev der lavet en landsdækkende undersøgelse, der hed Vold og overgreb mod kvinder. Undersøgelsen var baseret på telefoninterviews med voksne kvinder (kun kvinder). I undersøgelsen spurgte man blandt andet, om man var blevet voldtaget efter at man var fyldt 16 år. 4,3 % af kvinderne svarede, at de én eller flere gange var blevet tvunget til samleje og 5.5 % svarede, at de havde været udsat for et forsøg. 1 promille svarede, at de var blevet voldtaget inden for det sidste års tid. Det svarer til, at ca. 1.500 kvinder over 18 år bliver voldtaget hvert år i Danmark.

 Seksuelle overgreb på børn og unge
I 2002 undersøgte Statens Institut for Folkesundhed unges trivsel. Man stillede over 6.000 9.klasse-elever mange forskellige spørgsmål – blandt andet, om de var blevet udsat for et seksuelt overgreb. 2,5 % af pigerne og under en halv procent af drengene fortalte, at de var blevet tvunget til samleje med vold eller trusler om vold.

En undersøgelse af 8. klasses elever foretaget af Ask Elklit fra Psykologisk Institut, Århus Universitet i 2002, fortalte 2,6 % af pigerne og 1,0 % af drengene, at de havde været udsat for voldtægt.

Læs mere
Balvig, F. & Kyvsgaard B. (2006). Vold og overgreb mod kvinder: Dansk rapport vedrørende deltagelse i International Violence Against Women Survey. København: Københavns Universitet/Justitsministeriets Forskningsenhed.

Helveg-Larsen & Larsen. Unges trivsel år 2002. København: Statens institut for folkesundhed. (2002).

Elklit, Center for Voldtægtsofres årsrapport 2002, Århus: Center for Voldtægtsofre.

Reklamer

One thought on “Hvor mange bliver voldtaget?

  1. Hi,
    jeg er nu en fyr på 31 der er prøvet at vokse op på en ungdomsinstition hvor jeg oplevede at blive voldtaget flere gange af en ansat. Hvordan voldtager man en drenge? Drikker ham rigeligt fuld i whiskey og masser af hash – så vidste jeg ikke hvad der egentlig skete andet end at jeg skulle sutte på hans lem og at han stak sit lem op i mig. Jeg sagde aldrig noget bagefter – men det hele skete adskillige gange.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s