Hvor mange bliver dømt?

I 2007 blev 566 voldtægter meldt til politiet. Af dem forblev 32 % uopklaret. Politiet kunne i disse sager ikke finde frem til, hvem gerningsmanden var. I de resterende 387 sager rejste politiet sigtelse – dvs. de mistænkte og afhørte en mulig gerningsmand.

På trods af at politiet i næsten 400 sager mistænkte nogen, var der en stor del af sagerne, der ikke kom for en domstol. Efter at politiet har afsluttet sin efterforskning, tager anklage­myndigheden – politiets advokater – nemlig stilling til, om sagen skal for en domstol eller ej. Anklage­myndigheden må kun rejse en sag for domstol, hvis de mener, at de kan vinde sagen, og at gerningsmanden vil blive dømt. Hvis anklagemyndigheden ikke mener, at der er beviser nok til at dømme gerningsmanden, kommer sagen ikke for en domstol. Hvis en voldtægtssag bliver afsluttet uden at komme for domstol betyder det altså ikke, at der ikke er sket et seksuelt overgreb. Men det betyder, at anklage­myndigheden ikke mener, at man kan bevise, at den sigtede har voldtaget den ramte i lovens forstand. 

I 2007 kom 82 voldtægtssager for en domstol. 59 personer blev dømt til ubetinget eller betinget fængsel for voldtægt. 13 personer blev frikendt. I 10 sager blev afgørelsen en anden (f.eks. foranstaltningsdomme, men også tilfælde, hvor den sigtede er død inden domfældelse).

Danmarks statistik (2008) Kriminalitet 2007

Statistikker og tabeller om voldtægt

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s